Din browser begrænser funktioner på vores side. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt ✅

Hurtig afsendelse & nem retur ✅

Score 4,8/5 på Trustpilot ⭐⭐⭐⭐⭐

Vi støtter Den Danske Naturfond 💚

Sådan finder du inspiration til din næste plakat - 5 anbefalinger

Sådan finder du inspiration til din næste plakat - 5 anbefalinger

 

Der skal ske noget nyt. Hjemmet skal friskes op med nye plakater. Men hvor skal man starte? Hvordan finder man den næste plakat? Det er et godt spørgsmål. Markedet for plakater er stort - og det kan være lidt af en jungle. I det her indlæg vil vi dele vores bedste råd til at søge inspiration til plakater online (og et par ekstra tips til fysiske plakatbutikker). 

Listen her kunne være uendelig lang, men vi har valgt at dele den ind i et par overordnede afsnit.

  • Find plakatwebshops med miljø- og inspirationsbilleder
  • Sociale medier: Facebook, Instagram og Pinterest
  • Google og de andre kanaler
  • Boligmagasiner
  • Fysiske butikker

Plakat webshops med (gode) miljø- og inspirationsbilleder

Det er oplagt at lede efter inspiration samme sted, som hvor man kan købe plakater. På den måde undgår man skuffelsen, hvor man finder lige netop dén plakat man har forelsket sig i, men finder ud af, at den ikke kan købes fordi der ikke sendes til Danmark, plakaten er udgået eller webshoppen ikke længere eksisterer. Måske har du siddet tilbage med den følelse, når du har fundet plakater på sociale medier. Fordi kanaler som Instagram og Pinterest ofte ikke er koblet op med lagerbeholdning eller tilgængeligheden af et produkt, så er det altid en risiko at lede efter inspiration væk af selve butikken eller webshoppen. 

Så vores anbefaling er at finde webshops, der har gjort en indsats for at vise gode miljø- og inspirationsbilleder. Det kan være i deres blog/inspirationsunivers, men specielt på produktsiderne, hvor man kan se plakaterne i en stue, i et køkken, i sommerhuset eller i et andet miljø og belysning, som ikke "bare" er et normalt produktbillede. 

Nu bliver det lidt ananas i egen juice 🍍, men lige netop en funktion til at skabe et hurtigt visuelt indtryk af vores plakater var et must, da vi designede vores egen webshop. Så hvis du kører musen over vores plakater i oversigten, så kan du nemt og hurtigt se et ekstra billede, hvor plakaten er vist i et miljø. Prøv selv. Se alle vores plakater her. 

 

Find inspiration til plakater på sociale medier

Det næste helt oplagte bud er selvfølgelig de sociale medier. Her finder du inspiration i lange baner. Faktisk så meget, at udfordringen nærmere er at pille fra og finde det rigtige. Her er et par tips til at hvilke kanaler du skal kigge på.

Overordnet set, så er der 3 store kanaler, som vi vil anbefale: Facebook, Instagram og Pinterest. Lad os tage dem én af gangen.

Facebook
Facebook er et medie, hvor langt størstedelen af dit feed består af indhold fra dine venner (og annoncer). Så inspiration til plakater og indretning finder du primært ved at opsøge sider eller grupper. 

F.eks. kan du følge dine favorit kunstnere eller plakat webshops, så du hele tiden er opdateret med hvad de ligger op. Du kan f.eks. følge vores side Poster Society via linket her: facebook.com/PosterSociety, hvor vi løbende ligger nyheder op. Bl.a. nye plakater, indretningstips, links til nye blogindlæg m.m. 

Hvor sider er indhold fra én afsender og ofte en butik, så er grupper opfundet til at samle mennesker om fælles interesser. F.eks. boligindretning. Her kan du både blive inspireret, men også stille spørgsmål og diskutere indretning med andre interessede. Af interessante sider kan vi bl.a. anbefale: 

  • For alle os der elsker bolig-indretning-kreativitet.
  • Indretningstips
  • Os der elsker boligindretning

Alle tre grupper har i skrivende stund mere end 50.000 medlemmer, så der ligger en masse inspiration og venter. Og der er mange sider ligesom disse. Så det er bare at gå på jagt i Facebook og søge på forskellige grupper.

Instagram
Instagram er et fremragende medie til at finde inspiration til plakat, posters og boligindretning generelt.

Følg de personer, som du finder interessante og som har en stil, du synes om - og nyd herefter et feed fyldt med inspiration dag efter dag. Det hele er visuelt og nemt at gå til. 

Her er et par profiler, som vi kan anbefale. En blanding af private, virksomheder og boligprofiler:

Og hvis du mangler mere inspiration til at komme igang med at følge spændende profiler på Instagram, så har MadogBolig.dk lavet en artikel med 21 bolig-profiler, som du skal følge på Instagram. Læs artiklen her.

Pinterest
Pinterest er et af de nyere medier i Danmark, men vokser med hastige skridt. Og lige præcis den her kanal er perfekt til at finde inspiration til bl.a. plakater eller boligindretning generelt. Det er faktisk hvad mediet er bygget til.

Hvis du ikke allerede kender Pinterest, så er her en beskrivelse af hvordan mediet præsentere sig selv: 
Pinterest er en visuel søgemaskine, hvor du kan finde idéer som opskrifter og inspiration til hjem og påklædning.

Der er milliarder af pins på Pinterest, så du kan altid finde idéer, der inspirerer dig. Når du ser en pin, du kan lide, kan du gemme den på en opslagstavle, så den er nem at finde igen. Du kan også oprette pins for at dele dine idéer med andre på Pinterest.

Så hvis du vil igang på Pinterest, så er det bare at oprette en profil og begynde at søge på emner der interessere dig. Det kunne være: plakater, plakatvæg, eller indretning med plakater. Her et et screenshot af en søgning på "plakatvæg". Som du kan se der er masser af inspiration at hente - og nedenstående er bare toppen. Du kan scrolle i uendeligheder! Så pas på. Pinterest kan være lidt af en tidsrøver ;-)

Screenshot af søgning på Pinterest "Plakatvæg"

Bonus tip til Pinterest: Pinterest er kæmpestort uden for Danmark. Prøv at søge på de engelske termer for dine søgeord og du vil finde endnu mere inspiration. Så prøv f.eks. "posters" i stedet for "plakater" og "poster wall" i stedet for "plakatvæg".

Bonus tip 2: Hvis du er interesserede i plakatvægge, så se også vores side om inspiration til plakatvæg. Her er skabeloner, tips og tricks og forslag til hvordan din næste plakatvæg kunne se ud. Find siden her: inspiration til plakatvæg.


Google og "de andre kanaler"

Google er en fantastisk søgemaskine. Hvor Pinterest udmærker sig ved at vise dig visuelle resultater på dine søgninger, så forsøger Google at besvare dine spørgsmål/søgninger med indhold. Derfor er Google ikke nødvendigvis den bedste kanal, hvis du vil søge mere generel inspiration.

Hvis du derimod ved hvad du leder efter, så er Google en fantastisk kanal til at få præcise resultater på det du leder efter. Så leder du efter noget specifikt som f.eks. "kunstplakater" eller "William Morris plakater", så kan Google give dig sider, som har lige netop dét. Så ved du hvad du leder efter: Brug Google. Søger du generel inspiration: Brug Pinterest.

De andre kanaler
Af andre online kanaler kan vi anbefale nyhedsbreve. Tilmeld dig nyhedsbrevet for dine yndlingsbrand inden for det felt der interesse dig. Hvis du f.eks. tilmelder dig vores nyhedsbrev her på Poster Society vil du løbende få inspiration direkte i din indbakke. Det kan være nye blogindlæg med inspiration til boligindretning med plakater, sneak peeks på nye plakatdesigns og selvfølgelig masser af billeder, som kan inspirere dig til at opdatere dit hjem med nye plakater. Hvis du er interesseret i at modtage vores nyhedsbrev, så kan du tilmelde dig lige her: Poster Society nyhedsbrev

Bonus: Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev sparer du 10% på dit første køb. Ekstra bonus: Alle tilmeldte på vores nyhedsbrev deltager hver måned i konkurrencen om 500kr til plakater og rammer på webshoppen. 


Boligmagasiner - vores anbefalinger

Den næste mulighed er en "gammel" klassiker - nemlig boligmagasinet i sin fysiske form. Selvom formatet med trykte medier er nedadgående, så har det bestemt sin berettigelse. At sætte sig i sofaen med boligmagasinet og en god kop kaffe - det kan altså bare noget. 

Med boligmagasiner får du selvfølgelig ikke kun inspiration til plakater, men boligindretning generelt. Så hvis du elsker at blive inspireret af fede hjem, så er boligmagasinet et godt sted at starte. Så kan du altid gå på jagt efter plakaterne, der passer ind i den stil du har spottet. 

Vi kan anbefale magasinet BoligLiv og magasinerne fra Bo Bedre, som vi selv er fast modtager af. Her finder du masser af inspiration til boligen - og der er ofte smukke hjem med fede plakater. Find dem her: boligliv.dk og bobedre.dk

Vi er ikke sponsoreret af hverken boligliv eller bobedre. Anbefalingen kommer udelukkende på baggrund af egne erfaringer. 

Poster Society - anbefaling af boligmagasiner


Fysiske butikker med plakater

Den sidste anbefaling er naturligvis de fysiske butikker. Poster Society har ikke selv en fysisk butik, men i bedste "sharing is caring"-stil, vil vi gerne anbefale andre plakatforretninger, som vi synes gør det godt og som har en fysisk butik. Typisk er plakaterne dyrere og udvalget er mindre i de fysiske butikker end hvis du handler online (som hos os f.eks.), men tilgengæld kan du se og mærke plakaterne inden du køber. Hvis du er én af dem der har brug for at se plakaterne før du køber, så synes vi du skal besøge én af nedenstående butikker.

Plakatbutikker i København

På Frederiksberg finder du Permild-Rosengreen.dk. Én af Danmarks ældste plakatforhandlere. I deres showroom og butik på Frederiksberg Allé 54 finder du et stort udvalg af plakater i alverdens størrelse. Et besøg værd!

Plakatbutikker i Aarhus

taishö har en butik med deres søsterbrand Seramikku på Volden 11 i Aarhus C. Her finder du et udvalg af taishö fine plakater af japanske motiver malet af Ida Holm. Du kender måske hendes "morgenbord" og "Geisha" plakater, som er meget populære. Hvilket vi i den grad forstår. Smut forbi butikken og støt dem!

Plakatbutikker i Odense

Beliggende i Odense's hyggelige gader finder du butikken Fabrek. En fantastisk farverig butik, som vi selv besøger hver gang vi er i Odense. Her finder du alt fra smykker, keramik og glas til plakater. Er du til farverige plakater, så er butikken bestemt et besøg værd. En klar anbefaling herfra.

Permild & Rosengreen butikken på Frederiksberg

Billedet er af Permild & Rosengreen's butik på Frederiksberg.

Vi er ikke sponsoreret af hverken Permild-Rosengreen, taishö eller Fabrek. Faktisk er de alle 3 konkurrenter, men de gør det godt og har produkter, som vi selv har i vores private hjem. Og som nævnt tidligere: Sharing is caring!

Det var alle vores 5 anbefalinger til kanaler og platforme, hvor du kan søge inspiration til at finde din næste plakat. Vi håber du har fundet indlægget interessant og finder lige det du søger.

Nu hvor du er landet her på siden, så kunne du jo passende lige kigge lidt omkring. Vi har et stort sortiment af plakater - alle trykt på 230g FSC certificeret papir af bedste kvalitet og med hurtigt levering. Se alle vores plakater her.

God jagt på den næste plakat til dit hjem!

Trustpilot 4,8/5. Betal med MobilePay. Nem retur.

Kurv

Fri fragt til GLS Pakkeshop! Gratis fragt til GLS Pakkeshop