Om Poster Society - Bæredygtige plakater og posters | Poster Society Fortsæt til hovedindhold

Bæredygtige plakater og posters - hvad er en bæredygtig plakat


Bæredygtig, klimavenlig, miljøvenlig, klima-neutral. Der er mange fine ord omkring bæredygtighed og det er stadig et begreb, som bliver forstået og opfattet forskelligt fra virksomhed til virksomhed og fra person til person.


Men hvad er en bæredygtig plakat? Vi påstår ikke at vi redder verden med vores plakatbutik. Men vi har som målsætningen at gøre alt omkring Poster Society på den mest miljøvenlige og bæredygtige måde. Ikke som et marketing-trick for at sælge flere plakater, men fordi vi mener det er det rigtige at gøre.


Så for os er en bæredygtig plakat og poster en plakat, som er produceret på papir, som ikke skader miljøet eller skovene. Derfor bruger vi kun FSC certificeret papir, som er en certificering der betyder, at papiret kommer fra skove, som behandles med respekt og fældes bæredygtigt. Det vil f.eks. sige, at skove og træer ikke fældes hurtigere end skoven kan opretholde sin bestand. Dertil samarbejder vi med et trykkeri, som har fokus på minimalt spild og som bruger blæk uden giftstoffer.


Og tilbage til ordet spild. Noget vi tager meget seriøst. Vi vil ikke trykke og opbevare en lagerbeholdning, som risikerer at blive destrueret over tid, hvis plakaterne ikke sælges som vi forventede. Det ville være spild af verdens ressourcer. Derfor trykker vi først plakater og posters, når vi modtager ordren. På den måde undgår vi at producere mere end der er behov for. Det går lidt ud over leveringstiden, men det er et kompromis, som vi er parat til at acceptere.


Som webshop har vi en stor udfordring ift. miljøet: Levering. Du bestiller online og plakaten skal leveres til dig. Det kan ikke undgåes at der er transport involveret. Vi har valgt at gøre levering til pakkeshop gratis for alle, da vi mener at levering til pakkeshop er den leveringsform, hvor plakaterne skal flyttes den mindste distance med bil og derved har den mindste miljøbelastning.


Så hvis du er med på præmissen om, at ovenstående initativer gør vores plakater bæredygtige, så find din næste bæredygtige plakat her.


Men kan man gøre mere? Det spurgte vi os selv om efter vi havde optimeret på processen. Og ja - selvfølgelig kan vi det. Derfor har vi indgået et samarbejde med Den Danske Naturfond, hvor vi har valgt at donere hvad der svarer til opkøbet af 1 kvadratmeter dansk jord. Jorden håndteres af naturfonden, som genopretter vild dansk natur, så Danmark kan blive en smule grønnere og bidrage med større arealer, som kan bidrage med at indfange CO2.


Til sidst, så har vi valgt af CO2 kompensere den udledning, som vores webshop (og brugere) belaster kloden med. Det er sket igennem ClimatePartner. Læs mere om det her.

Din kurv

Tak for din besked! Vi vender tilbage hurtigst muligt. Promise! Tak for din tilmelding!